Skydda hunden och dig själv i solen

huset vi hyrt i Frankrike

Nu närmar vi oss sommaren och med dess sol och värme så är det viktigt att skydda både dig själv och din hund. Dels gäller det att skydda sig mot solens farliga uv-strålar genom att smörja in huden och bära kläder som skyddar. Just hundar är ju svåra att smörja in så viktigt att du tänker på att hålla din hund i skuggan och titta även på om du kanske ska inhandla lite hundkläder som skyddar.

Viktigt att tänka på är också värmen under sommarhalvåret. Många hundar behöver då extra mycket skugga, inte minst om de har mörk päls, samt behöver äta och dricka regelbundet. Det finns även en mängd smarta kylprodukter för hundar som håller nere deras kroppstemperatur. Smidigt och enkelt och lämpligt om du vet att du kommer att befinna dig på ett varmt ställe under en längre tid.

Och just att befinna sig på en varm plats under et tid är vad vår familj planerar i början av juni. Vi kommer närmare bestämt att bege oss på semester till Bretagne under ett par veckor. Vi bestämde nämligen för en tid sedan oss för att hyra hus i Frankrike då det är något vi alla drömt om sedan covid-19 bröt ut. Vi ska då bo i ett vackert äldre hus i slottsmiljö i ett område som heter Château du Grand Val som enligt utsago ska vara sagolikt vackert med underbar natur och på samma gång lite vilt och spännande. Och just spännande är det verkligen för oss som mest bott på hotell och lägenheter tidigare men nu istället som sagt hyrt ett hus med tillhörande trädgård med pool och uteplats. Kommer att bli underbart och förhoppningsvis fint väder och därför har vi sett till att få med extra mycket solskydd i form av solkräm, solkläder både till oss och hunden samt inhandlat en kylväst för hund som kommer svalka sjön i det franska sommarvädret.