Flytta med hund

Att flytta med hund

När man ska flytta är det mycket att tänka på och det blir mycket praktiskt att ta hand om men finns det något särskilt att komma ihåg när man har en hund?

Vid vår senaste flytt hade vi en övergång mellan när vår gamla bostad var såld och innan vi fick flytta in i det nya huset. Därför fick vi hyra container kungsbacka för alla våra saker och möbler medan vi fick bo på ett tillfälligt lägenhetshotell som tog emot hundar under den månaden. Denna flytt gjorde att jag började fundera över hur jag kunde göra flytten så bra som möjligt för vår hund och delar här nedan med mina tips för att få en så bra övergång som möjligt för din hund.

Uppdatera identifiering: Innan du flyttar, se till att din hunds identifieringsetiketter och mikrochipsinformation är uppdaterade med din nya adress och kontaktuppgifter. Detta kommer att hjälpa till att säkerställa att din hund lätt kan återförenas med dig om den skulle gå vilse under flytten.

Undersök din nya plats: Bekanta dig med de lokala bestämmelserna, såsom koppellagar, krav på djurlicenser och eventuella rasspecifika restriktioner i ditt nya område. Leta också upp närliggande hundparker, vandringsleder och veterinärkliniker för att säkerställa att din hunds behov kan tillgodoses.

Packa nödvändigheter: Packa en separat väska eller låda med din hunds nödvändigheter, inklusive mat, vatten, godsaker, leksaker, sängkläder och alla mediciner de kan behöva under flytten. Att ha dessa föremål lättillgängliga hjälper till att hålla din hund bekväm under övergången.

Upprätthåll rutin: Hundar trivs med rutin, så försök att behålla sitt regelbundna matnings-, tränings- och badrumsschema så mycket som möjligt under flytten. Denna konsistens hjälper till att minska stress och ångest.

Säker transport: Se till att din hund är säkert säkrad under förflyttningen. Om du kör bil, överväg att använda en säker låda eller en säkerhetsbältessele speciellt utformad för hundar. Om du flyger, kontrollera flygbolagets policy för transport av husdjur och gör lämpliga arrangemang i förväg.

Introducera din hund till den nya miljön gradvis: När du kommer till ditt nya hem, låt din hund gradvis utforska den nya omgivningen. Börja med ett rum och introducera dem gradvis till resten av huset. Behåll sin rutin och ge mycket positiv förstärkning för att hjälpa dem att anpassa sig.

Kom ihåg att en flytt kan vara stressande för hundar då de behöver vänja in sig vid en ny plats och kanske inte förstår varför de inte är kvar i sitt gamla hem eller att ni faktiskt ska ta med dem också när alla saker bärs ut ur ert hem. Så ha tålamod och ge dem extra kärlek och uppmärksamhet under övergången.